Natuurlijk e-book

cover Natuurlijk

Dit is een greep uit de bundel spirituele verhalen, mocht je willen helpen mijn droom te realiseren ‘meewerken aan wereldvrede’, dan zou ik het ontzettend fijn vinden als je het e-book van mij wilt kopen, zodat mijn inspiratie gedeeld kan worden.

Boodschap van Meester Morya:

‘Dit is een tijd om naar voren te komen met je eigen bestaan en om de dingen te doen vanuit je eigen wezen, vanuit je eigen hart.’
Door bovenstaande tekst is het boek NATUURLIJK een verzameling korte spirituele verhalen ontstaan. Ik kon niet anders dan mijn hart volgen en dat was schrijven. Het zijn verhalen over de inzichten die ik tijdens meditatie heb ontvangen gedurende de zoektocht naar mijn ware zelf.
Deze inzichten wil ik nu graag delen met mensen die door mijn liefde geraakt willen worden. Mijn intentie is om ook anderen te motiveren een pelgrim te worden op hun eigen levensweg.

Evolutie
Evolutie is voor mij al dat groeit, verandert en mee beweegt. Volgens van Dalen:
• Beweging met betrekking tot stelling of opstelling.
• Geleidelijke ontwikkeling tot iets anders, met name tot iets hogers of beters.
Al met al, ik zie het als mijn eigen ontwikkeling. De piramide van Maslow, de behoefte aan zelfverwezenlijking. Het ervaren van onafhankelijkheid, vervullen van persoonlijke doelstellingen, bevestiging van de eigen vaardigheden en van het zelfvertrouwen. Het beleven van vreugde, een groeiende waarneming, bewust leven, samenhangend denken, het vinden van de zin van het bestaan.

Communicatie
Dit blijkt in het dagelijkse leven toch wel lastig te zijn. We hebben allemaal zo snel een oordeel over iets of iemand. Hierdoor plaats je het in een hokje en als je niet oppast kan je het niet meer objectief benaderen.
Ik merk zelf ook weleens dat ik het gevoel heb dat ik niet goed tegen kritiek kan. Terwijl ik, als ik er even over heb nagedacht, eigenlijk deze kritiek nuttig kan gebruiken. Het geeft soms juist een opening tot verdieping van de situatie, waardoor de ander ook tot inzicht kan komen. Verder merk ik dat je vooral duidelijk moet zijn, dat hetgeen je zegt ook begrepen moet worden, er mogen geen vragen blijven hangen.
Oplossingen
Ik heb heel veel hulp gezocht bij de ontwikkeling van mezelf. Wat ik van dit alles geleerd heb, is dat je het echt allemaal zelf moet doen. Niemand kan met oplossingen komen want het moet écht uit jezelf komen. Men kan meedenken, steunen en begeleiden maar de stappen moeten zelf worden gezet. Het is een weg van beproeving om te komen tot rust en harmonie. Je wordt op de proef gesteld in geduld, volharding, geloof en vertrouwen.

Rust
Wanneer je tevreden bent met jezelf dan ervaar je rust in jezelf.
Je hoeft jezelf niet meer te bewijzen. Je accepteert de mensen zoals ze zijn. Omdat je weet dat iedereen zijn best doet. We lopen allemaal de weg van het leven. Onze situaties en ervaringen zijn onze levenslessen.
Zonder fouten te maken leren we niet. Omdat we dit allemaal moeten meemaken, kunnen we ons misschien realiseren dat we andermans fouten kunnen vergeven. Ook onze eigen fouten leren ons dat we iets kunnen veranderen. We moeten niet te streng zijn voor ons zelf. Groeien gaat met vallen en opstaan. Stap voor stap met vertrouwen, geloof en veel geduld.

Wereld
Mijn wereldbeeld op dit moment.
Door mijn zoektocht ben ik nu aangekomen bij de tegenstellingen van goed en kwaad. Door het lezen van diverse boeken heb ik hierover een visie gekregen. Ik ben een mens van symbolen. Ik draag om mijn pols een knopenarmband met een pentagram. Voor mij staat deze symbool voor volmaaktheid. Wat ik nu heb begrepen is dat het pentagram zowel het licht als het duister vertegenwoordigt. De vijfpuntige ster staat symbool voor het licht en de vijfhoek staat symbool voor het duister. Deze twee vormen zijn samen oneindig.
Wat ik mij realiseer is dat wanneer er evenwicht is tussen tegenstellingen er rust en harmonie is. Dit geldt dus ook voor deze twee tegenstellingen, wanneer er begrip ontstaat kan er samenwerking komen en uiteindelijk RUST en VREDE.

Misschien dat je na dit te hebben gelezen besluit om het boek te willen hebben, het heeft ongeveer 140 geïnspireerde verhaaltjes. Wanneer je € 5,00 overmaakt op NL70 ABNA 0587 997 974 t.n.v. I.C.M. van Rhoon met vermelding van emailadres en ‘natuurlijk’ dan ontvangt u zo spoedig mogelijk het e-book van mij.