Lezing – boek(en)promotie

Hallo, leuk dat je interesse toont en ik wil graag mijn droom in vervulling laten gaan. Ik vind het leuk om alles wat ik de laatste jaren heb mogen leren met jou te delen. Inmiddels heb ik twee lezingen en is de derde op komst.

1. Bewustwording – Een zoektocht naar je ware zelf ofwel je natuurlijke wezen.
2. Spiritueel – De weg naar je innerlijke bron.
3. Natuurlijke schoonheid – Leven vanuit natuurlijk potentieel (waarschijnlijk dit najaar).

Ik wil meewerken aan het bewustwordingsproces waar we momenteel met z’n allen in zitten. Ik hoop dat ik jullie weet te inspireren en stimuleren om je eigen innerlijke weg te gaan. Misschien ben je zelfs al op weg maar lijkt het je toch eens leuk om een lezing bij te wonen of er zelf een te organiseren, neem dan gerust contact met mij op om te zien wat mogelijk is.

Mijn boek(en) vallen onder het genre ‘spiritualiteit’. Voor mij is dit orde scheppen in chaos en leven vanuit je hart. Ik heb voor mezelf bepaalde regels vastgesteld waarbij ik rustig, kalm en in harmonie met mijn omgeving kan leven. Dit kon ik alleen maar doen door mezelf goed te leren kennen. Ik heb antwoorden gezocht op drie eenvoudige vragen die voor iedereen noodzakelijk zijn.

1. Wie ben ik?
2. Wat wil ik?
3. Wat kan ik?

Als ik terug kijk op mijn verleden, wat ik alleen doe om mijn inzicht met jullie te delen, dan moet ik constateren dat ik heel veel dingen onbewust heb gedaan. De grootste fout die ik heb gemaakt is: mensen op een voetstuk zetten. Hierdoor gaf ik ze macht en hiermee konden zij hun macht misbruiken. Beter gezegd ik had het gevoel dat ik werd misbruikt. Want ik ben mij bewust geworden dat alles mijn eigen verantwoordelijkheid is. Alles is oorzaak en gevolg. Dat wil zeggen dat de keuzes die ik heb gemaakt mij de ervaring hebben gegeven waar ik iets van mocht leren.

Mijn advies aan iedereen is: zet nooit iemand op een voetstuk! Het is namelijk zo dat we hier op aarde allemaal onze lessen leren om te worden wie wij in potentie zijn. Je komt je leraar tegen in alles en iedereen. De hele wereld reflecteert jouw innerlijke zijn. Belangrijk is dat wanneer we last ervaren van iets of iemand wij ons moeten afvragen waar deze emotie vandaan komt.

Ieder zaadje draagt in potentie datgene in zich wat het werkelijk zou moeten worden. Een zaadje van een zonnebloem wordt, als alles goed gaat, een zonnebloem, een komkommer een komkommer en een eikel wordt een eik. Mits alle omstandigheden kloppen. Wanneer dit niet het geval is dan wordt het ziek of sterft. Bij ziekte moet je zoeken naar een oplossing, hoe herstel ik de schade?

In mijn geval moet ik jullie laten weten dat ik te veel verlies had geleden en dit uiteindelijk tot een trauma ofwel een psychose heeft geleid. Ik raakte mezelf volledig kwijt en werd gedwongen om naar mezelf op zoek te gaan. De openbaringen die ik tijdens mijn psychose heb gehad droegen en dragen voor mij nog steeds een boodschap. Dit is vrede brengen in de wereld. Om dit te kunnen bereiken moest ik eerst zelf alles meemaken zodat ik nú uit ervaring jullie de kennis beeldend weet over te brengen.

Hoezo beeldend, ik heb mij creatief ontwikkeld en al mijn inzichten zijn in de vorm van schilderij, beeld of gedicht naar mij toegekomen. Hierdoor hoef ik geen tekst te onthouden alleen mijn symbolen die de informatie dragen. Zo wil ik jullie laten weten dat het leven een cirkel van liefde ofwel licht is. Je komt hier op aarde met liefde, je bent een nieuwkomer met een zuiver hart. Naarmate je het leven vormgeeft raak je steeds meer van dit zuivere hart weg. Je rugzak wordt gevuld met ervaringen en situaties die zwaar kunnen zijn. Je kunt wel denken dat je ze een plaats hebt gegeven maar je draagt ze met je mee. Hoe jonger je bewust wordt van jezelf hoe makkelijker en lichter je weg zal zijn. Dit is wat ik mensen wil leren. Wordt tevreden met jezelf. Als je hierin wilt geloven dan komt er volgens mij een vredevolle wereld.

Nu is er misschien de vraag: “Hoe doe je dat?”
• Om te beginnen is het belangrijk om erachter te komen wat je sterke en zwakke eigenschappen zijn. Van hieruit kan je kijken naar de moeilijke situaties in je leven. Hoe zijn deze tot stand gekomen en wat was jouw aandeel hierin? Hoe had je het anders kunnen doen?
• Op de tweede plaats is het belangrijk om te weten wat je hartsverlangen is. Geef je hier gehoor aan of doe je iets omdat het beter verdiend of meer zekerheid geeft? Hoe zou je dit verlangen toch vorm kunnen geven?
• Op de derde plaats is het handig om te weten waar je écht goed in bent. Het is namelijk zo dat als je werk doet waar je goed in bent dit niet als werk wordt ervaren. Je doet het met zoveel gemak en plezier dat het lijkt alsof je constant in een flow zit.

Wanneer je dit alles weet dan kan je zeggen dat je zelfkennis hebt vergaard. Van hieruit kan je, als je dat wilt, je innerlijke weg gaan.

Je kunt ook wachten totdat er een crisis in je leven komt en je wereld letterlijk en figuurlijk instort. Hoe sta je dan weer op uit de chaos?
Er is maar één manier, jezelf eerst de tijd geven om te rouwen. Maar hierna moet je jezelf weer oprichten. Ik neem hiervoor als symbool de piramide van Maslow. Het is belangrijk om eerst een goede, stevige basis te bouwen. En dat betekent dat je de primaire levensbehoefte gerealiseerd moet hebben. Hierna creëer je een veilige omgeving waar je kunt werken aan je zelfkennis, zodat je weer vertrouwen in je zelf en je omgeving vindt. Wanneer je dit gerealiseerd hebt zal je zien dat je liefde en verbondenheid voelt. Je kunt de wereld weer aan en staat veel bewuster in het leven.

De piramide staat in veel opzichten voor mij symbool. Ik vergelijk mezelf met een piramide. Wanneer je de donkere kanten van jezelf in het licht hebt gezet zoals WRAAK, GEMAKZUCHT, GULZIGHEID, JALOEZIE, ONKUISHEID (zedeloosheid, seksualiteit zonder normen en waarden), HEBZUCHT en HOOGMOED dan kan je werken aan de volgende eigenschappen: MOED, ZELFBEHEERSING, RECHTVAARDIGHEID, WIJSHEID uiteindelijk kom je aan op de top van de piramide met de eigenschappen NAASTENLIEFDE, HOOP en GELOOF. Het innerlijke licht zal dan stralen en gezien worden.

Je hart moet wel opengaan voor jezelf en voor de wereld.
Dit inzicht heb ik gekregen door een hanger die ik van mijn moeder heb geërfd. Het symbool van de Rozenkruisers. Ik heb mij laten vertellen dat het kruis een open geslagen kubus is. Wanneer de roos echter in de kubus zit dan is het hier donker en zal de roos niet opengaan. Zijn schoonheid niet kunnen laten zien.

Onze taak hier op aarde is ons zelf te realiseren, er is altijd een moment om hiervoor te gaan. Volg de stem van je hart en vindt de sleutel om je hart te openen. Wordt een engel op aarde. Ken u zelve, doe alles met mate en in het ritme van de jaargetijden.

Het rad van bewustzijn

LEVENSVISIE – GEDACHTEN – WOORDEN – DADEN – LEVENSONDERHOUD – INSPANNING – AANDACHT – CONCENTRATIE.

Net als in het bedrijfsleven is het verstandig om een visie te hebben. Denk na over jouw levensplan en wanneer je weet wat je zou willen bereiken praat hier dan met zoveel mogelijk mensen over. Laat ze weten wat je plannen zijn en handel hier ook naar. Onderzoek welke stappen je hiervoor moet zetten en vraag eventueel hulp.

Daarnaast is het belangrijk dat je in een goede conditie bent, leef gezond en probeer wat te werken of te wandelen in de natuur, dit geeft ontspanning en inspiratie.

Je krijgt niets voor niets, er wordt wel inspanning van je verwacht, richt je op je doel en geef dit ontzettend veel aandacht.

En tot slot komt het aan op concentratie ofwel je focus. Laat je niet verleiden om je plan los te laten, ook al zit het misschien een beetje tegen. Het leven zal je testen hoe volhardend je bent in het bereiken van je doel, zet door en je zult zien dat je wordt beloond.