Vooruit! Op weg!

Een échte pelgrim gaat door! Hij laat zich niet afleiden van zijn doel. Al lijkt zijn hele reis misschien een droom.

Het is niet zo belangrijk wát je gelooft. Belangrijk is alleen dat je gelooft, in hoop, in schoonheid en in liefde. Heilige Augustinus schijnt gezegd te hebben dat wanneer je zegt: ‘Zo is het genoeg! Ben je al dood. Altijd voorwaarts, steeds verdergaan. Blijf niet op je pad staan, ga niet terug en verlaat de weg niet. Wie niet verder gaat blijft op zijn plaats staan.’

Ik heb ooit het boek ‘De strijder van licht’ gelezen van mijn favoriete schrijver Paulo Coelho. Deze heeft mij geïnspireerd. Een strijder van licht is iemand die in staat is om het wonder van het leven te begrijpen. Hij gaat door alle ervaringen van zijn leven en geeft nooit de hoop op om zichzelf te verbeteren. Dus je begrijpt dat ik het gevoel heb nooit klaar te zijn want ik ontdek steeds maar weer eigenschappen die voor verbetering in aanmerking kunnen komen.

Toch brengen de boeken die ik lees mij steeds weer nieuwe inzichten en zo kom ik toch verder op mijn pad. Ze geven mij hoop en moedigen mij aan om door te gaan. Ze laten mij weten dat ik nog steeds het juiste pad volg en misschien brengt het mij wel weer een vakantiebestemming. Ik las namelijk het boek ‘Het geheim van de Katharen’ dit ging over de Camino Santiago de Compostela en het eindpunt voor de pelgrim is Finisterre, waar de apostel Jakob het geloof ging verkondigen. Finisterre betekent het einde van de wereld of is het voor mij misschien het einde van mijn innerlijke reis?

B272A3DA-9752-4244-ACC2-02F2B0DA1372

Één ding weet ik zeker, zolang ik mijn doel niet heb bereikt zal ik mijn focus niet wijzigen. Ik hoop dat mijn droom ooit werkelijkheid wordt dus blijf ik schrijven over mijn innerlijke pelgrimstocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s