Het debat

Ik droomde dat ik was uitgenodigd om deel te nemen aan het debat. De stellingen waren mij toegezonden maar ik had mij hier niet in verdiept. Ik was bloed nerveus want wat als ik met mijn mond vol tanden zou staan? Maar … om de een of andere reden kwam ik niet aan het woord.

Natuurlijk heb ik vanuit mezelf wel iets te zeggen. Net als iedere andere politicus heb ik ook een verlangen en dat is werken aan wereldvrede. Ik denk dat iedereen dit diep in zijn hart zou willen en daarvoor moeten er doelen worden gesteld die bijdragen aan het evenwicht in de wereld. Belangrijke thema’s zijn: veiligheid, armoede, klimaat, onderwijs, economie, migratie, De regering is samengesteld uit diverse partijen die ieder voor zich een partijprogramma hebben. Ze weten allemaal wanneer ze in de coalitie zitten dat niet alleen hun programma verwezenlijkt kan worden. Ik denk dus dat het belangrijk is om te kijken naar de overeenkomsten en daarnaast moet iedere partij in ieder geval als doel één speerpunt inbrengen waar aan gewerkt moet worden.

De maatschappij moet weten welke doelen ze nastreven dat zie ik als transparantie. Ik weet dat wanneer je de intentie uitspreekt over datgene wat je wilt realiseren de mogelijkheden je worden geboden. Soms uit een onverwachte hoek. Er zijn altijd mensen die willen meedenken of helpen omdat het ook hun verlangen is. Wanneer gaan de neuzen dezelfde kant op en hoe zullen de Europese verkiezingen verlopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s