Een oase van rust

Waar doet mij dat direct aan denken?

De lange zoektocht die ik heb afgelegd. Deze zoektocht was eerst naar mijn ware zelf en zette zich voort naar de innerlijke bron. Deze bron voelt als het oog van een orkaan ‘veilig, vredig en kalm’. Het is werkelijk een oase van rust of misschien wel het paradijs.

Tijdens mijn zoektocht volgde ik mijn intuïtie, ik liet mij leiden naar boeken, mensen en workshops/trainingen. Zo heb ik een keer deelgenomen aan het maken van een labyrint van Chartre. Hiervoor gingen we ‘s avonds bij eb naar Bergen aan Zee, zodat we een flink stuk strand tot onze beschikking hadden. We hielpen met het tekenen en toen het labyrint klaar was liepen we hem naar het midden ofwel de oorsprong of misschien is het wel de bron van wijsheid. In het midden bleef ik even staan om te genieten van de ondergaande zon. Terwijl ik daar stond moest ik denken aan mijn ware zelf die ik de naam Aisha heb gegeven. Dit moment voelde zo ontzettend goed. Teruglopend uit het labyrint nam je in gedachten een verlangen mee en voor mij was dit een samenwerking met deze bron. Ik haal vandaag de dag nog steeds inzicht, inspiratie, kennis en kracht uit deze bron.

We sloten deze avond af met een klankschalenconcert, liggend op het strand. Dit gaf ook een bijzonder gevoel en voor mij een nieuwe ervaring. Als laatste vroeg is de groep om mijn gedicht over mijn ware zelf te mogen delen en dat werd zeer op prijs gesteld. Ook nu zal ik hiermee afsluiten.

Mijn ware zelf

Ik was mijn Ware zelf kwijt maar ik heb het weer gevonden.
Het was mijn zuivere hart, het was met lagen verbonden.
Nu is het bereikbaar en vrij.
Als een bloem is het opengegaan.
Ik kan nu zelf kiezen waar en wanneer ik open wil staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s