Schrijfcafe de Trog – GGZ Heiloo

Vandaag ben ik voor het eerst naar het schrijfcafe ‘De Trog’ bij GGZ Heiloo geweest en ik heb mij door Piet laten inspireren. Het thema voor vandaag was de maand Mei, waar doet dit mij aan denken?

Het ei

Mei doet mij denken aan het ei van jaren geleden tijdens een meditatie. Er werd mij gevraagd naar een grot te wandelen langs een pad met velerlei soorten bloemen in allerlei kleuren en maten. Het was een prachtige wandeling. Bij de grot aangekomen ging ik een ruimte binnen waar in het midden een ei stond. Boven dat ei was een opening in de grot die het zonlicht op het ei liet vallen. Ik mocht mezelf voorstellen wie ik zou willen zijn in dit ei. Ik koos voor een zonnebloem, ik vind dit namelijk een prachtige bloem die zowel krachtig, stralend maar ook nederig is. Toen werd mij gevraagd of ik op eigen kracht uit het ei wilde komen of dat ik zou wachten totdat ik bevrijd zou worden. Ik dacht: ‘Ik wacht tot dat ze mij willen zien.’ Hierna gingen we de grot verlaten en werd mij gezegd dat we nu de weg naar de grot wisten te vinden en als je terug wilde keren je dit ten aller tijd zou kunnen doen. ‘s Nachts herinnerde ik mij een gesprek met iemand die mij had gezegd dat ik zichtbaar moest zien te worden. Ik besloot terug te gaan naar de grot om mezelf te bevrijden en sindsdien is er veel veranderd in mijn leven.

Mei is de maand van bevrijding maar ook van groei en bloei. Mijn moestuin is mijn inspiratiebron voor de cyclus van alles wat leeft. Ik ben mij ervan bewust geworden dat alles wat wil groeien ruimte nodig heeft maar niet alleen dat want veiligheid heeft ook een belangrijke plek. Hier moet je dus veel tijd en aandacht aan besteden. Het is mij duidelijk geworden dat onderhouden van wat je werkelijk wilt bereiken noodzakelijk is dus zonder inspanning geen resultaat.

Dag van de arbeid

Er is volgens mij een gezegde: ‘Arbeid loont’. Hoe moeilijk vind ik het nog steeds dat ik niet meer in het arbeidsproces deelneem. De dag van de arbeid wat betekent dit voor mij? GEMIS!
Gelukkig kan ik via vrijwilligerswerk nog steeds van nut zijn en iets met mijn talenten doen. Het wordt in ieder geval gewaardeerd en ik heb mij laten vertellen dat iedereen de behoefte aan waardering en erkenning in zich heeft.

Lente

Wat vind ik de lente toch een prachtig jaargetijde. Net uit de winterslaap komt de Camelia Japonica met prachtige witte rozen uit de knoppen. Dit moment is voor mij zowel fijn als alarmerend want mijn enthousiasme moet binnen zijn grenzen blijven. Hier hebben we gelukkig na vele jaren grip op gekregen. Hoe dankbaar ben ik achteraf over de ervaringen die ik heb gehad, wat hebben ze mij veel te vertellen gehad. Ik ben opgestaan uit een leven dat je misschien ‘lijden’ kunt noemen. Hierna ben ik opgestaan uit een leven dat je misschien ‘spiritueel’ kunt noemen. En nú LEEF ik.

Mei, zij, hij, wij ……ik voel mij vrij!

4 Replies to “Schrijfcafe de Trog – GGZ Heiloo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s