Abracadabra

Dit is een toverwoord om dingen te doen verdwijnen, weg met ongewenst gedrag.

Zojuist heb ik het boek gelezen ‘De vijf talen van de liefde voor kinderen’ geschreven door Gary Chapman. Wat ik er voor mezelf heb uitgehaald is dat mijn eerste liefdestaal positieve woorden en mijn tweede dienstbaarheid is.
Dit blijkt uit mijn gedrag. Ik ben altijd bezig mijn best te doen en ik vind het leuk om iets voor anderen te kunnen betekenen.

Nu blijkt dat wanneer je liefdestank leeg raakt je dit aan je gedrag kunt merken. Je bent sneller geïrriteerd, je voelt je niet gehoord of gezien, met andere woorden je voelt je niet gelukkig. Voor het geluksgevoel is het belangrijk dat je erachter komt waar jouw liefdestank mee gevuld kan worden. Dat je dit bespreekt zodat je partner hier rekening mee kan houden. Als ouder is het ook belangrijk dat je weet wat je kind nodig heeft. Iedereen is anders, het is niet vanzelfsprekend dat een bos bloemen of een cadeau de ander gelukkig maakt.

Ik heb voor mezelf besloten om meer aandacht te schenken aan positieve woorden. Wanneer spreek ik deze uit? Blijft het vaak in gedachten of zeg ik het ook werkelijk? Ik ga in ieder geval bewuster om met deze kennis.

Wanneer er situaties zijn waarbij irritaties of ruzie de aandacht vragen dan probeer ik te ontdekken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Hoe ik de desbetreffende liefdestank weer kan vullen of beter in de toekomst gevuld kan houden.

Het boek is een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s