Tevredenheid

Er werd mij gevraagd of het altijd noodzakelijk is om een doel te hebben.
Ik heb er even over nagedacht en ik denk dat dit niet voor iedereen van belang is. Het hangt af of jij tevreden bent met het leven dat je op dit moment leidt. Als jij vindt dat je een zinvol leven hebt en dingen doet die er toe doen en hier ook je geluk uit kunt halen dan heb je volgens mij alles wat je nodig hebt.

Wanneer dit niet het geval is dan raad ik aan om te kijken waar je behoefte aan hebt. Als je behoefte nog niet is ingevuld dan kan je kijken waar dit aan ligt. Wat houd je tegen om hiermee aan de slag te gaan. Zoek naar mogelijkheden om – al is het maar voor een paar uurtjes in de week – hier invulling aan te geven. Je haalt hier namelijk energie uit en het geeft je voldoening, heel vaak krijg je hier iets voor terug wat veler male groter is dan geld. Een oud spreekwoord luidt: ‘Geld maakt niet gelukkig!’

Wanneer je nog niet doet waar je gelukkig van wordt dan zou je dus naar mogelijkheden moeten gaan zoeken en eventueel hulp vragen. Dan is het verstandig om een doel vast te stellen en een stappenplan te maken zodat je weet wat je te doen staat zodat je gericht op je doel afgaat. Ik vergelijk het altijd maar met topsport. Het gaat met kleine stapjes maar er wordt wel inspanning, aandacht, concentratie en geduld van je gevraagd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s