Een innerlijke reis

Vanochtend werd ik wakker en het bleek een witte wereld te zijn. Ik werd weer voorzien van inzichten en inspiratie. Het loopt weer naar het einde van het jaar en dat betekent dat ik nadenk over het doel voor het komende jaar.

IMG_0024

Eerder heb ik geschreven dat ik meer zichtbaar wil worden en het lijkt mij het moment om er komend jaar maar eens meer energie in te stoppen. Zo wil ik mensen aanmoedigen om eens in hun leven, een innerlijke reis te maken.
Dat wil zeggen de strijd aan te gaan met de innerlijke draken. Dit zijn de eigenschappen waar je je machteloos over voelt.

Eigenschappen

Ik weet uit ervaring dat de mensen in je directe omgeving bereid zijn om als spiegels te functioneren. Reflectie kan in veel gevallen confronterend zijn en mogelijk tot conflict leiden maar wanneer je er de tijd voor neemt en probeert te begrijpen waarom je dit is overkomen is inzicht mogelijk.
Als voorbeeld wil ik je laten weten dat ik in een bepaalde situatie nogal agressief reageerde. Bij nader inzien bleek dat ik mijn eigenschap assertiviteit meer moest ontwikkelen zodat er meer stabiliteit in mijn leven kwam. Via kernkwadranten krijg je hier helderheid in. Uiteindelijk leer je jezelf zo goed kennen dat je je eigen leven zelfstandig kan besturen.

Zelfsturing

Afgelopen maand heb ik mogen ervaren dat het geven van mijn lezing in huiselijke sfeer heel plezierig is. Er is ruimte en tijd om dieper op de materie in te gaan. Mijn verlangen is om iedereen te helpen om meer rust te vinden in een hectische wereld waar veel van je wordt gevraagd. Dit kan op een eenvoudige wijze maar je moet het wel weten. Misschien een mooie uitdaging voor het nieuwe jaar. In ieder geval wens ik iedereen een gezond en een bewust 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s