De tijd tikt

Ik hoor de klok en mijn gedachten zeggen ‘de tijd tikt, ik zit te lezen in het boek Asclepius en heb mij verplaatst terug in de tijd 331 v.Chr. Ik vraag mij af wat was er toen anders als nu?

De tijd tikt

Ik lees zojuist iets over het leven na de dood en de gruwelen die de religie daarover heeft bekendgemaakt. Dit deden ze met de hoop dat mensen dan zuivere daden zouden verrichten en hierdoor een beter leven zouden leiden. Ik heb enkele weken geleden iets geschreven over het laatste oordeel en daar geloof ik absoluut in. Het is naar mijn mening de bedoeling dat wij zo zuiver mogelijk ons leven leven. Wanneer wij ons allemaal houden aan de tien geboden van Mozes, dan kan het niet anders zijn dat wij meer in vrede met elkaar kunnen leven. Dan hebben wij veel meer begrip voor onze medemensen, familie, vrienden, buren en collega’s. Dan zullen wij veel eerder bereid zijn elkaar de hand toe te steken, onze oren te luisteren leggen en hulp te bieden wanneer dit noodzakelijk blijkt te zijn.

Wanneer we leven in het moment, dan blijft de klok tikken want elk moment gaat weer voorbij. Wanneer je angst hebt, boos bent, je schaamt, jaloers bent of je irriteert, denk hier dan aan, dit moment gaat weer voorbij. Ook wanneer je geniet, geniet dan met volle teugen want ook dit moment gaat weer voorbij. Ik hoor vaak zeggen: ‘Maar dat is moeilijk!’ Ja, het is niet makkelijk ik weet het, je moet hier moeite voor doen. Je moet tijd nemen om je hiervan bewust te worden, je afvragen wat je bang, boos of jaloers maakt. Het heeft je namelijk iets duidelijk te maken en wanneer het je duidelijk is dan heb je iets geleerd. Je bent je ervan bewust geworden.

Abrasax werd door C.G. Jung gekozen als naam voor de God van licht en duisternis, goed en kwaad, het is nooit te laat om balans te vinden in de tegenstellingen die wij in ons leven ervaren.

Vol verbazing vind ik deze creatie van Abrasax designer: https://www.youtube.com/watch?v=rReS3O0vHfE

One Reply to “De tijd tikt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s