Hermes Trismegistus

Ik vraag mij steeds weer af, waarom heb ik toch de behoefte om te delen?

Dit hield mij bezig doordat ik in gesprek was met een vriendin. We kwamen namelijk tot de conclusie dat wanneer je geest leeg is, je gemakkelijk informatie vanuit een speciale bron kunt ontvangen. Maar we vroegen ons tevens af, wat is dan die bron?

Dit is wat niemand maar ook niemand kan verklaren en dit noemen we ‘geloof’.

Er zit niets anders op dan te aanvaarden dat er kennis tot mij komt en dat ik hier iets mee doe. Wanneer de energie niet wordt geblokkeerd dan heeft het een goede uitwerking in de materie. Het blijft dus belangrijk obstakels in mijn leven op te ruimen want anders kan de energie niet komen waar het wil zijn.

Ik Ben

Verder wordt ik momenteel enorm geïnspireerd door Hermes Trismegistus, de driewerf-grote.

Eerder heb ik mij verdiept in de godenwereld van de Grieken maar mijn zoektocht bracht mij nu tóch weer verder. De oude wijsheid vind ik nu in Egypte. Ze noemen het ook wel ‘de religie van de geest’. Hermes speelde in die tijd een grote rol in Egypte. Zo langzamerhand besef ik dat we kunnen blijven zoeken, wanneer we niet geloven in de liefde van ons eigen hart. Dit is wat de Egyptenaren al wisten, de zuiverheid van het hart werd gewogen met het tegengewicht van een veer.

Hermes bracht zijn kennis en wijsheid over aan de mensen die wilden luisteren en had veel geduld omdat hij ervan verzekerd wilde zijn dat wat hij sprak ook begrepen werd. Zijn geschriften hebben een lange reis gemaakt maar gelukkig zijn ze gevonden en vertaald. Hermetische literatuur geniet een brede belangstelling. De hermetische visie sluit aan op God, mens en kosmos.

De tijd blijkt voorbij te zijn dat mensen zich door de kerk laten voorschrijven wat ze moeten geloven. Ze willen zelf denken en geloven, zélf authentiek religieus of spiritueel bezig zijn met de wortels van het bestaan.

Hermes

In 1988 kwam Hermes op mijn pad, maar nu ervaar ik Hermes als een grote inspirator voor mijn zoektocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s