Laatste oordeel

De dag des oordeels, ook wel de jongste dag of het laatste oordeel, is een begrip voor een dag die in zowel joodse, christelijke als islamitische religieuze boeken wordt genoemd als de dag waarop over alle mensen een oordeel geveld zal worden door God. Wikipedia

Ik heb van de zomer een bezoek gebracht aan de Grote Kerk in Alkmaar. Ik wilde net als vele anderen de trap naar de hemel lopen. Boven in de kerk nam ik een foto van ‘Het laatste oordeel’, maar op dat moment had ik er al een bepaald gevoel bij. Nu enkele maanden later wist ik wat deze foto mij te zeggen had. Ik zoek naar de tegenstrijdige gevoelens in mij en kom tot de conclusie dat ik graag naar een andere foto kijk.

laatste oordeel

Ik vroeg mezelf ook af waarom moeten wij het laten aankomen op het laatste oordeel en waarom schilderen we deze zo donker af. Wanneer wij in het heden, tijdens ons leven weten dat we iets niet goed hebben gedaan, waarom kunnen we dit dan niet herstellen?

Waarom leven we met schuldgevoelens en angst? We kunnen ons hier makkelijk van bevrijden door verantwoordelijkheid te nemen voor onze daden. Neem de tijd en kijk wat je kunt veranderen om weer met een gerust hart verder te leven.

laatste oordeel vernieuwd

Alle grote meesters spreken over liefde en eenheid, dus kijk liever naar mijn transformatie van het laatste oordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s