Denk jij wel eens na over religieuze macht?

Ik ben mij aan het verdiepen in macht of liever gezegd het einde van macht. Zoals ik natuurlijk al wist zijn er veel machthebbers maar waar ik voornamelijk in geïnteresseerd ben is de religieuze macht.

Ik las dat er in de laatste eeuw een enorme groei is van pinksterkerken in de wereld. Ik vroeg mezelf dan ook af waarin gelooft deze gemeenschap. Wat ik begrijp is dat zij voornamelijk geloven in de Heilige Geest en dit wordt gezien als een nieuwe fase in het christen zijn. Om heel eerlijk te zijn kan ik hier ook in geloven, maar ik heb mijn innerlijke weg bewandeld die mij zeker in mijn denken en gedrag heeft veranderd. Ik heb veel gesnuffeld bij andersdenkenden en andere religieuze gemeenschappen maar sloot mij nergens bij aan. Wat mij is opgevallen is dat in de basis iedereen naar het zelfde streeft en dat is vrede, rust en geluk.

Natuurlijk kan een gemeenschap hier aan bijdragen. De broeders en zusters, zoals ze worden genoemd, kunnen je steun geven, een luisterend oor voor je zijn. Een pinkstergemeenschap, heb ik mij laten vertellen, vraagt om een donatie van 10% die is gebaseerd op het inkomen. Ik kan mij herinneren dat ze dit vroeger in de katholieken kerk ook deden en dit werd ook weer afgedragen aan het Vaticaan. Geld geeft macht en dat blijkt dus het geval te zijn. We weten allemaal hoeveel macht het Vaticaan heeft in de wereld, er gaan verhalen over de Vaticaanse bank maar ik weet niet of deze waar zijn. Wel zie ik dat mensen de macht over zichzelf uit handen geven. Geld is een ruilmiddel met andere woorden hier mag je iets voor terug verwachten maar wat is dit dan?

logo

Dit is mijn logo en staat symbool voor het volgende:
• Sta met beide voeten op de grond. Zet jezelf in het licht. Laat je energie stromen en wordt meester over jezelf.

Ik heb geleerd dat je jezelf mag zuiveren van gedachten en daden die je nog dwars zitten vanuit het verleden. Je wandelt als het ware je leven terug voor zover het je lukt. De situaties die je tegenkomt en die je nu nog tot last zijn ga je nader bekijken en je vraagt jezelf af of je hier iets van hebt geleerd in het heden. Reageer je nog steeds zoals je vroeger reageerde of zie je het nu anders en handel je hier nu naar?

Vergeving is op deze weg heel belangrijk, wanneer iemand je iets heeft aangedaan probeer die dan te vergeven zodat je zelf bevrijd wordt van de gedachten over deze herinnering. Zijn er situaties waarin jij een ander iets hebt aangedaan, probeer jezelf dan ook te vergeven blijf niet zitten met een schuldgevoel. De situatie ligt in het verleden, wanneer je er nu nog iets aan kan veranderen doe het dan maar anders moet je het écht loslaten.

Wanneer dit je lukt dan zal je merken dat het in jezelf veel rustiger gaat worden en dat je in het heden anders naar mensen zult gaan kijken. Iedereen maakt namelijk in zijn leven situaties mee waar hij achteraf niet trots op is. Wanneer we geen fouten maken leren we ook niet en daarom is het leven een leerschool.

Je hoeft niemand macht te geven om gelukkig te willen worden, je moet leren om macht over je eigen gedachten, woorden en daden te krijgen. Gewoon als een goed mens in de wereld staan dan komt dat gevoel van vrede er absoluut. Dan is je geest wakker en leef je bewust!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s