Het zonneleven maakt mij blij

Ik lees in het tijdschrift Pentagram dat de aardse mens zich vanaf zijn geboorte zou moeten bezinnen op zijn taak met betrekking tot de andere – in- hem, de mens. Want, zoals gezegd, die twee moeten één worden. Er wordt het een en ander geschreven over het Zonneleven ofwel de eeuwigheid.

Zonnebloem met openjeemotie

Mijn focus is momenteel gericht op dit leven, ik heb heel bewust in het voorjaar veel zaadjes gepland van zonnebloemen, een groot gedeelte weggegeven maar velen opgekweekt voor in de volkstuin. Iedere dag geniet ik van deze prachtige bloemen, ze vertellen mij steeds iets nieuws.

Zo laat de natuur zien hoe uniek alles is, er is geen bloem hetzelfde en ook is alles niet perfect. Imperfectie hoeft dus niet aan schoonheid te verliezen. Het is anders maar toch een met het geheel. Ik kan er zelfs enorm blij van worden en daarom deel ik mijn foto’s met jullie.

zonnebloem uniek

De bloemen zitten vol met zaad en zijn ontzettend zwaar waardoor de meesten naar beneden hangen wat ik natuurlijk ontzettend jammer vind. Ze horen naar de zon gericht te zijn maar helaas. Nu is mijn taak de zaden te beschermen tegen muizen en vogels zodat ik ze volgend jaar weer kan zaaien of consumeren.

Lang leve de Zonnebloem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s