Het Koninkrijk van de ziel komt dichterbij.

Eind mei las ik in een van mijn favoriete boeken dat de ‘boodschappers’ van nu de woorden spreken die het koninkrijk van de ziel dichterbij brengt dan ooit. Ik zag dit toen weer als een aanwijzing voor mijn missie. Er wordt namelijk gezegd dat de universele liefdeskracht de mensen in hun hart raakt. Om heel eerlijk te zijn voel ik dat ik een boodschap verkondig, deze luidt: ‘Geloof in je zelf en wordt tevreden met jezelf, dat wil zeggen sta achter je woorden en daden, neem er je verantwoordelijkheid voor.’

In de auto, op weg naar Italië kijk ik op een app van geocaching en ik zie staan: ‘Niets is wat het lijkt’. De vraag die bij mij opkomt is: ‘Wat is het dan wel?’ Ik zoek op internet voor eventuele verduidelijking en ik lees: ‘Als niets is wat het lijkt, dan ben je vrij om door het leven te huppelen, je eigen hemel op aarde te creëren.’ Je kunt je leven zo mooi maken als jezelf wilt, je kunt anderen inspireren dan ben je goddelijk en een prachtig mens tegelijk.’

De eerste dag op mijn vakantieadres lees ik in het boek ‘Aleph’: ‘Ga op onderzoek uit. Het is tijd dat je gaat, dat je je koninkrijk herovert …’. Ik voel het aan alles, het lijkt erop dat ik nieuwe ervaringen mag opdoen. De tijd is rijp!

Levensboom Umbrie

Mijn gedachten hielden zich maar bezig met het ‘Koninkrijk’ en ik realiseerde mij dat de ‘levensboom’ of ‘de boom des levens’ uit de kabbala ook eindigt met het Koninkrijk. Dit blijkt namelijk het eindpunt te zijn. Er zijn vier werelden:
1. De Goddelijke wereld
2. De wereld van de geest
3. De wereld van de ziel, de psyche
4. De wereld van het lichaam
Je bewandelt al deze werelden. In iedere wereld is er een levensboom met tien sefiroth en da’at als poorten van transformatie. In de Jacobsladder zijn deze vier werelden met elkaar verbonden.

Een sefiroth is een lichtkracht. Een Da’at is een moment van realisatie en transformatie, van kennis en weten. Het vormt de overgang van de ziel naar de Eenheid als het ware bewustzijn is aangelegd.

In het Koninkrijk komen alle werelden bijeen en door bewustzijn vindt hier vereniging van het Koninkrijk der hemelen plaats. David was de eerste persoon die naar zichzelf kon kijken, zelfreflectie had en zich ontwikkelde, daardoor bewustzijn verkreeg over de ziel en God.

Kruis Rome

Ik had het verlangen om tijdens deze vakantie te genieten en inspiratie op te doen en ik ben zeer tevreden met wat er aan kennis naar mij toekomt. Voor mij staat het kruis symbool voor het leven. De linkerarm is het verleden, de rechterarm is de toekomst en de verticale balk is het heden. Ik heb een mooi kruis mogen fotograferen op de vreemdelingen begraafplaats in Rome. Het wilde mij zeggen: ‘Je kunt je leven zo mooi maken als jezelf wilt!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s