Wat is dat eigenlijke een wedergeboorte?

Ik heb begrepen dat de obelisk vergeleken kan worden met een uitgestrekte piramide. Het is een opgeheven steen en het symboliseert ‘wedergeboorte’. Ik ging op zoek naar mijn bron, een hemel op aarde ofwel het paradijs. Allemaal termen maar wat wil het mij nu écht zeggen?

wedergeboorte

‘Het beloofde land’, is de plek en de omgeving waar ik mij fijn, gelukkig en kalm voel. Waar ik volledig mezelf kan zijn. Waar ik in harmonie met mijn omgeving kan leven.
Heel veel symbolen maken mij dit duidelijk. Belangrijk is dat je innerlijke wereld in evenwicht komt. Dat je streeft naar volmaaktheid en dat je leert van je ervaringen. Dit gaat niet van zelf. Je moet er hard voor knokken, niet te snel opgeven want een pelgrimsreis vraagt om een lange adem en veel doorzettingsvermogen.

Michel Angelo zei: ‘Uw God is overal, zoek hem in uw menselijke hart’. Michel Angelo werd ook wel tijdens zijn leven ‘De Goddelijke’ genoemd.
Uiteindelijk ben ik mezelf bewust geworden dat mijn zoektocht een innerlijke weg is geweest, die mij door de symboliek is verduidelijkt. Ik volg mijn hart en ben nú een strijder van licht, liefde en vrede.

Strijder van licht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s