Op zoek naar balans in je leven?

Ook de levensboom uit de Kabbala beschrijft wat ervoor nodig is om in evenwicht te komen. De boom heeft drie staanders waarvan de linker staat voor beperking, de rechter voor ruimte en de middelste voor stabiliteit.

Zelf heb ik het graag over het dorp IK. Hierover heb ik ooit gelezen in het boek ‘Zelfontplooiing door kunst’. In het dorp IK wonen vele inwoners (karaktereigenschappen). De een is wat meer aanwezig als de ander. De goede eigenschappen mogen voor iedereen zichtbaar zijn maar de mindere eigenschappen (schaduwkanten) laat je niet graag zien en worden enigszins weggedrukt.

Toch komt dat wat je wegdrukt op een bepaalde manier naar de oppervlakte, want het wil erkend worden, het wil een deel van je zijn. Je omgeving laat je vaak kennis maken met deze schaduwkant van je. Dit ervaar je meestal als een confrontatie je word je bewust van de minder mooie eigenschap.

Belangrijk is dat je meester wordt van je eigen dorp IK, dat je de karaktereigenschappen van jezelf leert kennen. Alles mag er zijn, wanneer je alles voldoende aandacht geeft dan komt er rust en harmonie in je binnenwereld en zal je jezelf stabieler en krachtiger voelen.

Evenwicht Cortona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s