De mier

De mier vraagt mijn aandacht. Ik filmde, een paar dagen geleden, een hardwerkende mier en ik dacht wat een doorzetter en een ploeteraar. Ik dacht: ‘Zegt dit iets over mij?’ Hij worstelde om zijn bagage ergens heen te brengen maar hij ging aardig uit de richting, het mierennest lag de andere kant op.

Gisterenavond wilde ik naar bed gaan en het krioelden van de mieren, op de grond, op de kast, tussen mijn kleding op de stoel. Op dat moment dacht ik: ‘Wat een verschrikkelijk, vervelende, smerige mieren. Eerlijk gezegd werd ik er een beetje gek van en ik kon ze echt niet hun gang laten gaan.

Vandaag besloot ik op zoek te gaan naar de betekenis van de mier. Er wordt mij duidelijk gemaakt dat mijn geduld wordt beloond! Het zal mij te reden stemmen dat ‘wat voor mij bestemd is naar me toe zal komen.’ Deze kennis zal helend zijn. Vertrouwen dat het universum voor me zal zorgen, ligt eraan ten grondslag. Het is tijd om in een bepaalde levenssituatie wat geduld te hebben. Ik zal altijd ontvangen wat ik nodig heb, op het tijdstip dat ik het het hardst nodig heb.

De mier werkt aan het welzijn van het geheel. De vraag is of ik dit ook doe? Wanneer ik dit doe mag ik ervan verzekerd zijn dat het geheel hetzelfde welzij. Voor mij wil en dat erin zal worden voorzien.

Tja, dat zegt weer genoeg. Ik zit nu lekker buiten te schrijven en waar ik ook kijk zie ik mieren. Een nest wat net is uitgekomen. Een straat van mieren, lopend in tegengestelde richting. De grotere zwoegers die alles met zich meezeulen het nest in.

Ik mag dus leren geduld te hebben! Helaas lukte het mij niet om de foto en video mee te sturen, deze houden jullie tegoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s