Profileren

Om te beginnen wil ik even mijn kernkwadrant in beeld brengen. 

11471053-AF3D-4D6A-8DA5-2715D89E0969

Op 30 april 2018 kwam ik tot de ontdekking dat ik redelijk mijn best heb gedaan om mijn uitdaging te realiseren. December 2013 werd mij door een paragnost gezegd: ‘Ik zie een sterk ontwikkeld persoon die haar mannetje wel kan staan. Je zou het beste kunnen uitblinken in een beroep waar je mensen leert eigen zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid te laten nemen en in hun eigen kracht te laten staan. Het gaat er niet om dat je de problemen van anderen gaat oplossen maar dat je mensen praktisch helpt een op een zoals coaching. Je zou dit op allerlei manieren kunnen doen maar het gaat voornamelijk om praktische coaching.’ Wel vertelde hij mij dat ik ervoor moest zorgen dat ik zichtbaarder werd maar er zou hulp van buitenaf komen.

December 2014 ging ik nog eens naar een paragnost, dit keer een andere deze vertelde mij: ‘Ik heb te maken met een hele sterke vrouw, die zich staande weet te houden in de wereld. Het werd tijd dat ze zichzelf zichtbaar ging maken zodat ze mensen kan gaan helpen.’ 

Er zijn dus heel wat jaren voorbij gegaan om een juiste manier te vinden om mezelf te profileren. Een manier waar ik mij zelf goed bij voel en waarmee ik mijn kennis kan overdragen. Ik heb begrepen dat wanneer je je authentiek profileert je overtuigend overkomt door jezelf te zijn. Het gaat erom dat anderen over je gaan praten. Dat hetgeen je te vertellen hebt ook resultaat heeft op de groep die je toespreekt. Het allerbelangrijkste is dat je een verhaal vertelt dat oprecht is. 

De reden dat ik mij nu durf te profileren is dat ik graag mijn talenten en persoonlijkheid wil tonen, zodat ik vaker gevraagd wordt voor datgene waar ik goed in ben. Dit is mij afgelopen woensdag duidelijk geworden. Het toespreken voor groepen, of het nu jongeren, ouderen of spiritueel geïnteresseerden zijn, allen zitten stil en aandachtig te luisteren. Ze begrijpen mijn boodschap en dat is ‘geloof in jezelf en werk aan jezelf, neem je eigen verantwoordelijkheid!’ Uiteindelijk word je tevreden met alles en draag je mee aan het verbeteren van de wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s