Het kruis

Ik wil jullie iets vertellen over het kruis. Er is mij ooit gezegd dat het kruis een dichtgeslagen kubus is. Tevens is mij verteld dat het symbool staat voor de mens. De horizontale lijn zou het leven zijn, de linkerkant is het verleden en de rechterkant is de toekomst. Het hart, waarvoor de witte roos voor mij symbool staat is het NU. De verticale lijn zie ik als inspiratielijn, het hoofd en de geest het is maar wat je gelooft. 

Wat ik hiermee wil aanduiden is dat we ons moeten beseffen dat we het verleden niet kunnen veranderen en de toekomst nog niet kennen. Alles wat we in het moment denken, zeggen en doen is van invloed op de toekomst.

Wanneer we ons zelf afsluiten van de omgeving ons opsluiten in onszelf dan zijn we als het ware een dichtgeslagen kubus. We kunnen geen licht en liefde ontvangen en dus ook niet groeien en bloeien. Wanneer we ons openstellen dan is alles mogelijk, dan kan de liefde stromen en de roos zal zich openen.

Iets of iemand laat de natuur groeien en bloeien. Heeft de mens een hoofd en hart geschonken. Een stel hersenen om te denken en een hart om te voelen. Aan ons de keuze om gesloten en onwetend te blijven of jezelf te openen en alwetend te worden. 

We kunnen namelijk ontzettend veel van de natuur leren. Ik kan jullie in ieder geval zeggen dat in de natuur harmonie bestaat. Artsen, psychologen en psychiaters weten dat de oorzaak van ziekte de harmonie in het lichaam verstoord en dat deze bij de wortel moet worden verwijderd. Wij mensen moeten beseffen dat we bereid moeten zijn om zover te wroeten dat de wortel ook werkelijk verwijderd kan worden. Pas dan keert de harmonie ofwel rust en vrede terug. Dit geldt voor iedere situatie in ons leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s