Dante

Gisteren kreeg ik het inzicht dat het mogelijk is om de hemel op aarde te creëren. Het zit namelijk zo dat Dante in de ‘Goddelijke Komedie’ de louteringsberg voorstelt als de weg van de hel naar de hemel. Hij beschrijft hier de weg van de ziel ná de dood, het zuiveren van je daden.

Ik ben echter van mening dat je dit ook als levende ziel kunt realiseren. Wanneer je je bewust wordt van je daden, je aandeel in bepaalde situaties, dan kan je hier inzicht en opheldering in vinden. Dan kan je leren van de ervaring en hoeft het zich niet nogmaals te herhalen in je leven.

Ik zie het als een volle schooltas die ‘het leven’ heet, vol met ervaringen om de deugden en ondeugden te leren en hiermee om te kunnen gaan. Het is een moreel en spiritueel proces en vormt je karakter. Wanneer je ze onder de knie hebt dan komt er een bepaald evenwicht in jezelf waarbij je beter in harmonie leeft en je zelfbeheersing meer tot zijn recht komt.

Dan voel je je vrij en krachtig, je ervaart liefde en ziet, hoort, voelt alles veel beter. Je kunt genieten van zoveel dingen wat je eerder nooit opviel. Je hebt aandacht voor alles en iedereen en de behoefte om iedereen te willen helpen omdat je iedereen deze gemoedstoestand gunt.
DAT IS LEVEN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s