Fit en vitaal

1 april is voor mij een magische datum. Meerdere malen kwam er een verandering in mijn leven. Een nieuwe periode, of een nieuwe uitdaging. De natuur wordt ook weer wakker, mijn zaadjes komen tot ontkieming en dit maakt mij blij, ik voel mij ook weer prettig.

Vandaag heb ik mij gekleed in kleding die al jaren in mijn kast lag, ze waren te mooi om er afstand van te doen maart te klein om te dragen. Mijn verlangen om fit en vitaal te zijn werpt zijn vruchten af want ik heb mijn eerste doel bereikt, de weegschaal geeft het gewenste gewicht aan.

Wanneer ik dit gewicht echter intik op http://www.berekenen.nl, om mijn BMI te bepalen dan is er nog een weg te gaan. Ik krijg een melding in het oranje vlak 26,53 Overgewicht. Je bent te zwaar voor je lengte. Ze zeggen dat mijn ideale gewicht is tussen 62,8 t/m 68,3. Mijn nieuwe uitdaging is dus te streven naar 68 kg.

Ik weet dat ik hier natuurlijk iets voor moet doen. Ik heb al veel verandering aangebracht in mijn eetpatroon, wat mij trouwens uitstekend bevalt. WEET WAT JE EET! In deze jaargetijde, waarin de temperatuur weer lekkerder wordt, ga ik vaker naar de volkstuin om te spitten en te schoffelen zodat ik mijn calorieën kan verbranden. Hopelijk kan ik aankomende zomer genieten van een fit en vitaal lichaam want dat is mijn uiteindelijke doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s