Zoektocht

‘Het leven is een zoektocht naar de waarheid.’ (Socrates)

De uitnodiging voor het geven van mijn lezing houdt mij toch wel weer even bezig. Ik heb zojuist een nieuwe inleiding geschreven. Ik ben er namelijk van overtuigt dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven.

socrates

Wanneer het leven lijkt op een lijdensweg dan zijn we aan ons zelf verplicht om op zoek te gaan naar de oorzaak. Er wordt dan van ons gevraagd om open en eerlijk naar je eigen leven te kijken. Ik noem dit ‘de rode draad’.

Alleen dan kan je inzicht krijgen in de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt, waar je mogelijk nú, in het heden, last van hebt. Wanneer je hiervan bewust wordt heb je opnieuw de mogelijkheid om een keuze te maken. Je gaat door in hetzelfde patroon of je brengt verandering aan. Dit vraagt vaak om moed en doorzettingsvermogen. Zoals ik al eerder zei is het belangrijk om eerlijk naar jezelf te zijn. Spreek dus je intentie uit en verbind je hiermee. Het is een steuntje in de rug als je voor jezelf een schrift aanschaft en je vorderingen dagelijks noteert. Met het uitspreken van je intentie heb je jezelf ook een doel gesteld. Je blijft jezelf aanmoedigen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s