Passie

Wanneer je met anderen praat over je visie ofwel je volgende doel dan tref je lijkt wel altijd mensen die je weer van tips voorzien. Ik maak dit tenminste wel mee, doordat ik enthousiast vertel over mijn beleving en mijn gevoel merk ik dat anderen ook ervaringen willen delen. Zo kreeg ik via mijn kapster een klein boekje te lezen en dit had als titel ‘Oersterk in een notendop’. Toen ik thuiskwam ging ik op internet zoeken en bleek ik gratis het ebook te kunnen downloaden. Natuurlijk heb ik mij al door velen laten inspireren maar dat maakt mij niet uit. Drs. Richard de Leth heeft zijn weg gevonden en wil zijn passie met iedereen delen. Ik vind het leuk om zijn zienswijze te lezen. Zij willen net als ik de mensen gezonder maken en zij hebben hun weg gevonden in de voeding. Het maken van de recepten die zij vrijblijvend delen geven mij een goed gevoel en ik geniet er enorm van.

Het valt niet mee om over Goed en Gezond te schrijven. Natuurlijk ben ik doelgericht bezig en mijn eindresultaat moet zijn Fit en Vitaal. Ik gebruik het woord ‘moet’ niet graag maar ‘mag’ is mij te vrijblijvend. Zoals ik al eerder schreef heb ik vanuit allerlei bronnen gemakkelijke en lekkere recepten op de kop getikt en hier kan ik mij goed in vinden. Mijn gewicht gaat heel geleidelijk naar beneden. Op dit moment heb ik ongeveer 7 kg ingeleverd.

Nu staan de feestdagen voor de deur en ik wil niet ongezellig zijn en ook niet te streng voor mezelf. Maar wat wel heel grappig is dat het Kerstpakket wat ik heb ontvangen van de Viva zorggroep een zonnebloem broodmix bevatte en dit ga ik straks bakken. Ik heb al ruim 2,5 maand geen brood gegeten maar voor de Kerstdagen ga ik mezelf toch eventjes verwennen. Voor de avond heb ik een heerlijk recept van ‘Makkelijk Afvallen’, dit is een spinazie/zalmrol als voorgerecht. Op de eerste plaats is hij erg lekker en het ziet er ook nog eens heel culinair uit. Verder heb ik besloten om een gezonde bietensalade met avocado en komkommer te maken, deze komt van Jasper Alblas, met aanvullend een heerlijk gegrilde zalmmoot. Als nagerecht hebben we gekozen voor een kaasplankje daar dit volgens de voedingsgoeroes allemaal verantwoord is. Je ziet Goed en Gezond hoeft geen straf te zijn.

Eet smakelijk en fijne feestdagen

2 Replies to “Passie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s