Kracht van de natuur

Vandaag zet de natuur mij ook weer aan het denken. Wanneer de omgeving veilig voelt, zacht en warm dan kan het blijven groeien en bloeien.
Mijn aardbeiplant laat mij dit zien, hij heeft de prachtige kleuren van de herfst maar er zit nog een bloempje en twee kleine aardbeien in. Natuurlijk is de temperatuur  niet meer veilig voor zijn verdere ontwikkeling, de kou en duister zijn geen goede componenten en dit zal de groei stagneren.

aardbeiplant

Op dit moment is de natuur in verwarring zoals we allemaal kunnen zien en ervaren. Maar kijk  om je heen en zie de mensen die in verwarring zijn geraakt, hoe veilig is hun omgeving? Ontvangen ze de warmte en liefde die ze nodig hebben? Worden ze begrepen, voelen wij hun eenzaamheid, hun worsteling? Kunnen we er voor ze zijn, kunnen we tijd voor ze vrijmaken? Een luisterend oor, een klein gebaar. Een klein beetje aandacht en begrip doet wonderen.

Dit inzicht kreeg ik vanochtend weer door met mijn vriendin van 91 jaar te praten. Ik deel mijn ervaringen wekelijks met haar en als het haar niet duidelijk is dan probeer ik het uit te leggen. Iedere keer komen we tot ons zelf, zij spreekt vanuit haar ervaring en deel dit met mij en ik doe het andersom. Zo hebben we hele wijze en interessante gesprekken die ertoe doen. Ik zou niet weten wat ik zonder haar moet, zij is mij zo ontzettend dierbaar.

love for everyone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s