Zaad van kennis en wijsheid

Vanochtend werd ik verrast, de vrucht van de Camelia Japonica, die ik op 23 oktober van zijn struik had geplukt, was opengegaan. Dit had ik niet verwacht de vrucht wilde buiten aan de struik niet meer rijpen zodat ik er een van de vier had geplukt, ik had met deze vrucht in mijn hand gemediteerd en gevraagd wat ik er mee moest doen. Hierna heb ik hem op mijn beeld gelegd op de plaats van het hartchakra. Wonder boven wonder heeft het nu zijn zaad vrijgegeven.

vrucht Camelia op beeld

Nu wordt het voor mij een uitdaging om van deze zaden, die staan voor kennis en wijsheid, een zaailing te kweken. Ik ga er alles aan doen om dit zaad de verzorging te geven die het nodig heeft. Warmte, liefde, aandacht en een veilige (lichte) ruimte. Er is mij al gezegd dat het niet makkelijk zal zijn maar ik moet het van mezelf proberen.

vrucht
Verder is mij vanochtend duidelijk geworden dat het werken aan mijn ‘vertekende’ zelfbeeld echt is afgerond. Ik ben mij bewust geworden dat ik in het verleden zo ontzettend mijn best heb gedaan, vaak de lat door anderen te hoog liet leggen, om mezelf maar te bewijzen en hierdoor heb ik op mijn tenen gelopen. Dit kwam doordat ik niet zeker van mezelf was en altijd maar bevestiging zocht bij een ander. Nu weet ik dat de mening van een ander er niet toe doet, wanneer je weet dat je je best doet of hebt gedaan en gegeven hebt wat in je zit dan moet dat voldoende zijn. Een reactie van iemand op je gedrag of handeling kan veel invloed op je hebben en zelfs je zelfbeeld behoorlijk beschadigen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik iedereen wil aanraden je bewust te worden van je daden. Dat wat je doet in goede trouw en met de juiste intentie voldoende moet zijn. Fouten mogen we maken om hiervan te kunnen leren maar (ver)oordeel nooit iemand om zijn gedrag want ook hij is bezig om te leren.

 

2 Replies to “Zaad van kennis en wijsheid”

  1. Heel mooi Ingrid. Heel waar, we zijn hier allemaal op aarde om te leren. Ieder heeft zijn kwaliteiten, soms zijn ze zichtbaar en soms niet.
    Ook in stilte kunnen je kwaliteiten van pas komen en hun werk doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s