De schat in jezelf

Ik werd vanochtend vroeg wakker en lag te denken aan schat zoeken en deze gedachte bracht mij terug bij een parabel dat ik laatst had gelezen in mijn nieuwe boekje ‘Oosterse Wijsheid voor de westerse mens’. Hier las ik dat God zich had verstopt in het hart van ieder mens. We zijn allemaal in de gelegenheid om hem te vinden als we hier behoefte aan hebben. Nu keek ik op mijn wekker en de tijd stond op 10.01 uur, ik was dus weer in een diepe slaap terecht gekomen en weer eens laat wakker. Op zoek naar de betekenis van 10.01:

“De gedachten die je hebt, vormen een eenheid of zijn in lijn met je spirituele pad en met de astrologische elementen die op jou van invloed zijn.”

Bergkristal Lopud ruud
Ik heb van de week mijn lezing aangepast en het kristal die ik op Lopud had gevonden als een na de laatste dia toegevoegd. Ik wil hiermee duidelijk maken dat we deze zuiverheid allen in ons dragen dat het de beloning is wanneer je het eindpunt bereikt. Ik sluit mijn presentatie af met de ‘Vitruviusman’ van Da Vinci, de volmaakte mens. Ik heb namelijk begrepen dat dit onze taak is maar ook heb ik van de week het inzicht gekregen dat je tevreden mag en kan zijn met dat wat haalbaar is. Je kunt niet veeleisend zijn naar jezelf, je moet weten wat je aan kan, wanneer je te veel je best moet doen dan kan het tegen je gaan werken. Ik merk dit met alles wat ik momenteel doe, ik voel wanneer het genoeg is. Met boogschieten voel ik regelmatig dat ik weer terug moet gaan naar de basis. Met tuinieren voel ik dat ik even wil pauzeren. Met lezen heb ik nog niet echt een rem. Hiermee wil ik zeggen dat ik me steeds meer bewust word van alles wat goed of niet goed voor me is.

2 Replies to “De schat in jezelf”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s