Zelfbeeld

Mijn zelfbeeld is absoluut niet perfect maar ik kan er nog steeds aan werken.

Zo ben ik weer een nieuw project gestart wat mij weer van informatie voorziet. Het bronzen beeld Aisha ligt sinds 2012 te rusten, nú is de tijd aangebroken om het weer eens aandacht te geven. Ik heb de laatste jaren persoonlijk aan mezelf gewerkt maar mijn bronzen beeld vertoont nog steeds diepe deuken en oneffenheden. Ik kan mezelf dus afvragen: ‘Hoe wil ik dat mensen mij zien? Wanneer ben ik tevreden met mezelf?’ Er valt altijd nog iets aan jezelf te verbeteren, je kunt niet perfect zijn maar ik vind het wel belangrijk dat mijn hart en de kern van mezelf zuiver zijn en die wil ik aan het bronzen beeld graag glad geschuurd hebben, zodat deze echt glanzend zijn en de schoonheid kunnen weergeven.

Aisha brons werkplaats

Ik ben bij beeldhouwer Peter Sluijter om advies wezen vragen en die heeft het mij voorgedaan en mij medegedeeld dat het wel wat tijd zal vergen. Peter zelf is met een beeld bezig dat uitbeeld waar ik mee bezig ben, ‘werken aan mezelf’. Zoals alles in het leven is ‘geduld’ een schone zaak. Terwijl ik aan het schuren ben komt er van alles in mijn gedachten. Deze gedachten zijn voor mij weer inspiratie om te schrijven.

Mijn beeld bezorgt mij nog veel problemen waar ik oplossingen voor moet vinden voordat ik het kan laten herrijzen. Ik besef dat het bijna onmogelijk is om perfect of volmaakt te willen zijn maar ik kan er wel naar streven. Ik creëer namelijk alles intuïtief en ben enigszins eigenwijs om veranderingen aan mijn  creaties aan te brengen maar als ik er nu op terug kijk had ik beter de adviezen en goede raad kunnen aannemen want nu kost het mij heel veel moeite en tijd.

De schepper heeft ons allen een schooltas met leerdoelen meegegeven ook stuurt hij ons leraren om deze doelen te realiseren, het is aan ons om ze te herkennen en naar ze te luisteren en er dan iets mee te doen. Ik besluit nú dat ik er geen tijdslimiet op zet maar ik hoop dat ik tevreden kan zijn met dat wat haalbaar is.

2 Replies to “Zelfbeeld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s