Wijzer met de jaren

Met de jaren word je wijzer wordt er gezegd. Mijn ervaring is dat je dit niet zomaar bent, je moet zoeken naar het licht, de zon in jezelf. Zodra je dit hebt gevonden straal je dit uit, je geeft warmte en hoeft nergens moeite voor te doen. Wanneer er niets tussen staat dan wordt deze warmte ontvangen. Het is namelijk de onvoorwaardelijke liefde die gedeeld wilt worden. Als mens straal je kalmte en rust uit en je wordt gezien als een wijs persoon. Iemand die kan luisteren, die begrip heeft voor de situatie van een ander, empathisch is en mededogen kent.

YinYang uil

Ik heb 12 uiltjes die symbool staan voor wijsheid en heldere waarneming.
Het getal twaalf wordt wel als het getal van perfectie gezien.
Er zijn 12 maanden, 12 apostelen 12 uren per etmaal enz.
Omdat 3 en 4 beide “heilige” getallen waren (zijn), is het product hiervan net als de som zeven extra heilig, dus perfect.
Een octaaf bestaat uit 12 halve toonafstanden.
De Europese vlag kent 12 sterren.
Jacob had 12 zonen, de voorvaders van de Twaalf stammen van Israël.
Jezus had 12 discipelen.
Twaalf is de hoogste uur aanduiding op een analoge klok.

Centraal staat de zon met Yin en Yang als kern. De zon ofwel het Goddelijk Vuur dat in de mensenziel huist, is de kern van de Ware Liefde, en de vlammen die samen dit Vuur vormen, zijn de deugden. Een van onze levensdoelen is om balans te brengen in de vrouwelijke en mannelijke energieën in onszelf. Deze beide krachten, yin en yang, komen in ieder van ons voor. Bij een man zullen de mannelijke energieën van nature meer aanwezig zijn en bij een vrouw de vrouwelijke. Maar ook een man kan juist veel vrouwelijke energieën bezitten en een vrouw veel mannelijke. Waar het om gaat is dat bepaalde mannelijke of vrouwelijke energieën niet ontzettend overheersen of juist helemaal niet aanwezig zijn. Je ziel verlangt van je dat je een bepaald evenwicht in beide probeert te creëren. Het is best nuttig om af en toe eens naar jezelf te kijken en hoe dit er bij jou voor staat.

Belangrijk is dat je de gaven en talenten die je hebt ontvangen zodanig tot ontplooiing laat komen dat je ziel naar de hoogst mogelijke trap van ontwikkeling wordt gevoerd en het optimaal kan bijdragen tot de verwezenlijking van je levensdoel. Hiervoor is zelfonderzoek van de deugden noodzakelijk. Het ontwikkelen van je deugden zoals tact, moed, zelfbeheersing, billijkheid, mededogen, doorzettingsvermogen, eerlijkheid, nederigheid en loyaliteit vraagt om veel geduld. Het is een zelfonderzoek dat moet gebeuren in volle eerlijkheid tegenover jezelf, met de bereidheid om jezelf te veranderen, maar ook zonder vernietigende zelfkritiek, want deze laatste blokkeert je groei en wordt niet door iets hogers geïnspireerd. Zelfkennis, inzicht in je eigen gedragspatronen, reacties, tekortkomingen, fouten, zwakke punten, maar ook in je sterke kanten, vormt de enige vaste basis waarop je voor je ziel een stevig huis kunt bouwen.

Ik heb gelezen dat onze levenstaak is ‘het streven naar volmaaktheid’. Als bewijs voor de harmonie en de volmaaktheid van het menselijk lichaam beschreef Marcus Vitruvius Pollio hoe een welgebouwde man met gespreide handen en voeten precies past binnen de meest volmaakte wiskundige figuren, de cirkel en het vierkant. Harmonie en volmaaktheid is te vinden in de natuur en in alles wat is geschapen volgens de Gulden Snede. Da Vinci liet zien, dat dat inderdaad het geval is.

zon en maan

Zoals de Maan het onbewuste niveau voorstelt, zo symboliseert de Zon het bewuste niveau. Met andere woorden wanneer je vanuit je zonnekracht leeft dan leef je bewust dan ben je bereid om je gedachten serieus te nemen, ze aandacht te geven of deze te laten gaan. Je zet je gedachten om in woord en daad, je handelt constructief.

One Reply to “Wijzer met de jaren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s