Ritme van de natuur

Vanmiddag liep ik in de tuin en verwonderde mij over de rust en stilte. Drie spinnen zaten in hun web tegen een mooie blauwe lucht. Het leek mij mooi om hier een foto van te maken maar bij mijn poging raakte ik een van de draden en de spin viel naar beneden in mijn tuin tussen de planten.

Flox in herfst

Toen zag ik de bloemen en verwonderde mij over hun bloei, sommige planten bloeide al voor de tweede of derde keer dit jaar. Ik dacht bij mezelf wat kan het toch makkelijk zijn wanneer je beseft dat je vanuit overgave zo kunt groeien en bloeien zodat anderen je zien en van de schoonheid kunnen genieten. Je oog moet er wel op vallen want hoeveel keer ben ik er niet gewoon voorbijgelopen?

De natuur kan ons echt veel leren, zo was ik vrijdag een tuin aan het omspitten. Ik wilde het onkruid eruit maar deze zat erg diep en in de klei. Ik ging net zo diep als dat nodig was en haalde de wortels met mijn handen uit de klei. Ik dacht zo gaat het ook met onze pijnlijke levenservaringen. Ze zetten zich diep in ons vast maar willen we ons hiervan bevrijden dan moeten we de wortels eruit halen.

De grond wordt schoner en luchtiger maar ons hart wordt zuiverder en opener. Het voelt als een bevrijding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s