Camelia Japonica

camelia

 

Op 23 april jl. kreeg ik in mijn slaap het volgende te horen: ” Het beloofde land word je aangeboden. Er staat één boom met vruchten. Het is de boom van kennis en wijsheid. Je mag er iets van gaan maken. Belangrijk is hoe komen de vruchten tot ontwikkeling? Hoe zaaien zij zich uit?”

Gisteren ontdekte ik dat de Camelia ofwel Japanse Roos, die ik ter nagedachtenis aan mijn moeder heb gepland, een vrucht draagt. De symboliek van deze boom is ‘mijn lot ligt in jouw handen’.

Ik heb de foto naar Groei en Bloei gestuurd en ze gevraagd of dit vaker voorkomt? Zij stuurde mij het volgende bericht: ‘Het gebeurt een enkele keer dat een Camelia in ons land vruchten zet. Het klimaat is niet ideaal en daarom is het eerder uitzondering dan regel. In theorie zou u de zaden uit de vrucht in het voorjaar kunnen zaaien en met enig geluk groeien daar dan nieuwe planten uit.

Het is de vraag of die uiteindelijk mooier zullen bloeien dan de moederplant. Vaak valt het tegen. Het is leuk om er eens een vrucht in te hebben, maar het kweken van planten is omslachtig en met gering resultaat. Niet doen dus, behalve als u dat eens wilt proberen.

Je begrijpt dat de boodschap van 23 april mij uitdaagt om het zaad te zaaien daar dit staat voor kennis en wijsheid. Ik heb dus nadere instructies gevraagd zodat ik in het voorjaar de proef op de som kan gaan nemen. Ik denk maar zo, ik heb niets te verliezen alleen te winnen. Misschien krijg ik plantjes die ik kan weggeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s