Donkere wolk

Als er een donkere wolk aan dreigt te komen dan kan je hiervoor weglopen maar je kunt je er ook voor schuilen en de bui voorbij laten drijven.

In ons leven hebben we allemaal weleens te maken met slecht weer. Soms blijft het bij een dreiging, soms is het een klein buitje maar zo nu en dan is het echt noodweer. In het laatste geval kan het je raken in je emoties. Veelal laat angst zich zien, wat voor schade brengt het noodweer aan. Daarnaast komt verdriet om de hoek kijken, het verlies van de schade die wel of niet herstelbaar is. Het duurt een tijdje voordat je weer orde op zaken hebt gebracht.

Wanneer de rust is teruggekeerd kan je de schade opmaken. Wat wordt ervan je verwacht. Wat kan je zelf doen, waar heb je hulp bij nodig en hoe ziet die hulp eruit? Er staat ons iets te doen om ons leven weer op te bouwen.

De spirituele weg is net zo. Wanneer je op het rechte pad loopt richting het licht dan ondervindt je beproevingen. Je kunt een andere weg inslaan omdat het je te zwaar lijkt maar dan kom je niet op het eindpunt. Je maakt je weg hierdoor langer en kiest voor andere ervaringen. Er wordt wel gezegd dat je krijgt wat je aankunt en daarom moet je erop vertrouwen dat je moed wordt beloond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s